najbolja ulja italije

Špagete sa ostrigama

Špagete sa ostrigama

Koliko su ukusne, toliko su i pravi afrodizijak.

Priprema:

1 pakovanje Rummo špageta

3 komada tikvica

200 g crnih maslina (na kolutiće)

300 g Mutti pelat

800 g ostriga (blanširanih)

parmezan

2 čena belog luka

1 kašika maslaca

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

so

Priprema:

U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i 1 kašiku maslaca, zajedno sa 2 čena belog luka. Kada se ulje zagreje, izvadite čenove belog luka i dodajte tikvice, koje ste iseckali na kockice.

Dolijte 1 šolju vode i dodajte so. Dinstajte 10-15 minuta, mešajući s vremena na vreme. Nakon toga dodajte pelat i masline.

Ostrige očistite i operate. Isecite na male kolutiće, dodajte smesi i nakon 5 minuta sos je gotov.

U šerpu sipajte 2/3 vode da proključa. Dodajte špagete i kuvajte 10 minuta sa 2-3 kašike maslinovog ulja. Oceđene špagete dodajte sosu.  

Jelo možete garnirati svežim bosiljkom ili parmezanom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt