Špagete sa ostrigama
Koliko su ukusne, toliko su i pravi afrodizijak.
Priprema:
1 pakovanje Rummo špageta
3 komada tikvica
200 g crnih maslina (na kolutiće)
300 g Mutti pelat
800 g ostriga (blanširanih)
parmezan
2 čena belog luka
1 kašika maslaca
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
so
Priprema:
U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i 1 kašiku maslaca, zajedno sa 2 čena belog luka. Kada se ulje zagreje, izvadite čenove belog luka i dodajte tikvice, koje ste iseckali na kockice.
Dolijte 1 šolju vode i dodajte so. Dinstajte 10-15 minuta, mešajući s vremena na vreme. Nakon toga dodajte pelat i masline.
Ostrige očistite i operate. Isecite na male kolutiće, dodajte smesi i nakon 5 minuta sos je gotov.
U šerpu sipajte 2/3 vode da proključa. Dodajte špagete i kuvajte 10 minuta sa 2-3 kašike maslinovog ulja. Oceđene špagete dodajte sosu.
Jelo možete garnirati svežim bosiljkom ili parmezanom.