najbolja ulja italije

Sos od paradajza

Sos od paradajza


Recept za 8 porcija (dovoljno za dva jela)
Vreme pripreme: 75 min
Kalorijska vrednost po porciji: 103 cal
Masti: 6 gr

Sastojci:
•    4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    2 crna luka, sitno iseckana
•    2 šargarepe, sitno iseckane
•    2 pruta celera, sitno iseckana
•    2 čena belog luka, zgnječena
•    2 lista lovora
•    1 kašičica braon šećera
•    800 gr pelat paradajza

Priprema:
1. Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju i dodajte povrće i lovorov list. Dodajte 1 kašičicu braon šećera i malo soli i dinstajte. Lagano kuvajte 15 minuta, dok povrće ne omekša. Zatim dodajte pelat paradajz i 150 ml vode. Kuvajte na laganoj vatri još 30 minuta dok sos ne izgubi jednu trećinu svoje količine i postane veoma gust.
2. Povremeno, pred kraj kuvanja, sos promešajte kako vam ne bi zagoreo. Ako želite da vam sos bude ređi, dodajte šolju vode.
Služiti uz pastu a ostalo možete zalediti pa iskoristiti kasnije.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt