najbolja ulja italije

Sočni tart od pečuraka i tunjevine

Sočni tart od pečuraka i tunjevine

Idealan recept za sve ljubitelje slanih pita. Ovakvu sigurno još niste probali!

Potrebno vam je za testo:

  • 200g brašna
  • 100g maslaca
  • 40 ml vode
  • ¼ kašičice soli 

Stavite brašno, so i maslac u činiju, izmiksajte na srednjoj brzini, dok se smesa ne pretvori u mrvice. Isključite mikser i dodajte vodu. Opet izmiksajte na najnižoj brzini. Testo je spremno kada je ujednačeno i nije lepljivo. (Možda ćete morati dodati malo brašna ako izgleda previše lepljivo). Razvucite testo u okrugli pleh za pite i ostavite u frižideru da se sasvim ohladi.

Potrebno vam je za fil:

  • 2 x 425 g La Perla tunjevine
  • 2 velika crvena luka, sitno iseckana
  • 2 stabljike celera, sitno iseckane
  • 1 crvena paprika
  • 2 čena belog luka, izgnječenog
  • 6 komada pečuraka, sitno iseckanih
  • Suvi začini po izboru
  • So i biber
  • Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje
  • 2 šoljice narendanog sira po izboru
  • 6 jaja
  • 2 šoljice mleka

U jednoj činiji umutite jaja, dodajte mleko i dobro promešajte. U velikoj činiji na srednje jakoj vatri, sipajte malo Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja i popržite luk, beli luk, celer, papriku, pečurke i začine. Pržite dok luk i celer ne omekšaju. Dodajte La Perla tunjevinu, pa pržite još još 5 - 10 minuta. Dodajte so i biber prema ukusu. 

Sipajte smesu u ohlađeno testo. Prelijte preko umak od jaja i mleka. Koristeći kašiku, smesu ravnomerno rasporedite i prema krajevima. Pospite sirom. Stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 230C i pecite 20-40 minuta, dok ne postane zlatno smeđa na ivicama. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt