Sočni italijanski sendviči
Ovi sendviči su jako ukusni, bilo da ih pravite za putovanje, za romantični doručak u krevetu, ili ako nemate vremena da spremate neki kompleksniji obrok. Jaja su kremasta i mekana, paprike i luk su odlična kombinacija koja se dobro slaže sa slanim mesom. A ko ne voli ćabatu? Sveže voće je odličan dezert nakon ovakvog obroka.
Za 4 porcije vam je potrebno:
• 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
• 1 veliki luk, prepolovljen i izrezan na trake
• 1 crvena paprika, izrezana na trake
• 1 žuta paprika, izrezana na trake
• 100gr narezane pršute ili pančete
• 1/4 šoljice svežeg bosiljka, iseckanog
• 10 jaja
• 1/4 šoljice mascarpone sira
• 1/4 kašičice soli
• 1/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
• 2 kašičice maslaca
• 4 kriške fontina sira
• 4 male ćabate
Priprema:
Stavite ćabatu u toplu rernu.
U velikoj tavi, zagrejte Carapelli ulje na srednje jakoj vatri i izdinstajte luk i paprike dok ne omekšaju (oko 10 minuta). Dodajte pršutu i dinstajte još 1 minut. Sklonite sa vatre i dodajte bosiljak. Držite na toplom.
U veliku činiju pomešajte mascarpone, jaja, so i biber dok se potpuno ne sjedine.
Rastopiti maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kada maslac počne peniti, dodajte smesu od jaja.
Jaja nežno sjedinite. Kuvajte dok još uvek ne bude kremasto, oko 7 minuta.
Stavite smesu od jaja na ćabate. Prekrijte kriškama sira. Kašičicu smese od bibera stavite preko sira i poklopite sa drugim delom ćabate.
Poslužite odmah. Prijatno!