najbolja ulja italije

Sočni italijanski sendviči

Sočni italijanski sendviči

Ovi sendviči su jako ukusni, bilo da ih pravite za putovanje, za romantični doručak u krevetu, ili ako nemate vremena da spremate neki kompleksniji obrok. Jaja su kremasta i mekana, paprike i luk su odlična kombinacija koja se dobro slaže sa slanim mesom. A ko ne voli ćabatu? Sveže voće je odličan dezert nakon ovakvog obroka.

Za 4 porcije vam je potrebno:

•    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
•    1 veliki luk, prepolovljen i izrezan na trake
•    1 crvena paprika, izrezana na trake
•    1 žuta paprika, izrezana na trake
•    100gr narezane pršute ili pančete
•    1/4 šoljice svežeg bosiljka, iseckanog
•    10 jaja
•    1/4 šoljice mascarpone sira 
•    1/4 kašičice soli
•    1/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera 
•    2 kašičice maslaca
•    4 kriške fontina sira
•    4 male ćabate

Priprema:

Stavite ćabatu u toplu rernu.

U velikoj tavi, zagrejte Carapelli ulje na srednje jakoj vatri i izdinstajte luk i paprike dok ne omekšaju (oko 10 minuta). Dodajte pršutu i dinstajte još 1 minut. Sklonite sa vatre i dodajte bosiljak. Držite na toplom.

U veliku činiju pomešajte mascarpone, jaja, so i biber dok se potpuno ne sjedine.

Rastopiti maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kada maslac počne peniti, dodajte smesu od jaja.

Jaja nežno sjedinite. Kuvajte dok još uvek ne bude kremasto, oko 7 minuta.

Stavite smesu od jaja  na ćabate. Prekrijte kriškama sira. Kašičicu smese od bibera stavite preko sira i poklopite sa drugim delom ćabate.

Poslužite odmah. Prijatno!
 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt