Sočna riža sa spanaćem i rikotom
Kada se zaželite dobre italijanske kuhinje, a nemate previše vremena, ovaj recept je pravo rešenje. Jednostavan, ukusan i veoma zdrav.
Potrebno je:
• 340 g Riso Gallo Risotto pirinča (poruči OVDE)
• 40 g. butera
• 1 seckani srednji luk
• 1 stačaša suvog belog vina
• 1.2 l toplog pilećeg ili bujona od povrća
• 100g rendanog parmezana
• 150g spanaća
• 100 g rikota sira
Priprema:
Propržite sitno iseckan luk i spanać sa 40 g putera dok ne omekšaju. Dodajte 340 g. Riso Gallo Risotto pirinča i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte jednu čašu suvog belog vina i kuvajte dok ne ispari. Zatim dodajte 1 l toplog bujona i kuvajte uz povremeno mešanje.
Nakon14 minuta bujon će da upije, rižota će biti kuvana ii kremasta, a ipak "al dente". Ako ipak želite kuvaniju varijantu riže, dodajte još bujona i kuvajte dok se apsorbuje, dok pirinač ne dostigne željenu konzistenciju. Rikota sir i parmezan narendajte tek kada spremljenu rižu sipate u tanjire. Prijatno!