najbolja ulja italije

Sočna riža sa spanaćem i rikotom

Sočna riža sa spanaćem i rikotom


Kada se zaželite dobre italijanske kuhinje, a nemate previše vremena, ovaj recept je pravo rešenje. Jednostavan, ukusan i veoma zdrav.

Potrebno je:

•    340 g Riso Gallo Risotto pirinča (poruči OVDE)
•    40 g. butera
•    1 seckani srednji luk
•    1 stačaša suvog belog vina
•    1.2 l toplog pilećeg ili bujona od povrća 
•    100g rendanog parmezana
•     150g spanaća 
•    100 g rikota sira

 

Priprema:

Propržite sitno iseckan luk i spanać sa 40 g putera dok ne omekšaju. Dodajte 340 g. Riso Gallo Risotto pirinča i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte jednu čašu suvog belog vina i kuvajte dok ne ispari. Zatim dodajte 1 l toplog bujona i kuvajte uz povremeno mešanje.

Nakon14 minuta bujon će da upije, rižota će biti kuvana ii kremasta, a ipak "al dente". Ako ipak želite kuvaniju varijantu riže,  dodajte još bujona i kuvajte dok se apsorbuje, dok pirinač ne dostigne željenu konzistenciju. Rikota sir i parmezan narendajte tek kada spremljenu rižu sipate u tanjire. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt