najbolja ulja italije

Sočna pasta sa bundevom

Sočna pasta sa bundevom

Ne plašite se da eksperimentišete sa sosevima kada kao osnovu imate vrhunsku italijansku pastu.

Sastojci:

300 g bundeve

1 pakovanje Rummo špageta

1 glavica crnog luka

1 kašika putera

šolja milerama

pola šolje rendanog parmezana

šaka seckanog svežeg peršuna

so, biber.

Priprema:

U većoj šerpi skuvajte testeninu u slanoj vodi. Potom je procedite, ali šolju vode sačuvajte. U istoj šerpi na srednje jakoj temperaturi istopite puter, dodajte crni iseckani luk, posolite i pobiberite. Dinstajte dok ne omekša, a potom dodajte očišćenu i izrendanu svežu bundevu i mileram. Mešajte dok ne proključa, pa sipajte testeninu i šolju vode u kojoj se kuvala. Sve dobro promešajte, sklonite sa ringle i po površini sipajte parmezan i peršun.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt