Slani paradajz kolač
Ovaj sasvim neobičan recept će vas uveriti da je paradajz odličan čak i u slanom kolaču!
• 400g Mutti Polpe, sitno seckanog italijanskog paradajza
• 1 krompir
• 1 vlašac
• ½ šargarepe
• 1 lovorov list
• 1 čen belog luka
• Malo peršuna
• 1 grančica majčine dušice
• Malo bosiljka
• 4 kašike pavlake
• 2 jaja
• Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
• 30g maslaca
• So i biber
Priprema:
Skuvajte krompir, sitno iseckajte šargarepu, peršun i majčinu dušicu i ostavite smesu na stranu.
Fino naseckajte luk i beli luk i stavite ih u tavu sa Carapelli maslinovim uljem i lovorovim listom da se dinstaju na srednje jakoj vatri.
U to dodajte Mutti polpu, seckanu šargarepu, so i biber i kuvajte uz mešanje 15 minuta.
Kada je gotovo, pomešajte sa kuvanim krumpirom, ulijte smesu u činiju, dodajte pavlaku, jaja, malo bosiljka, malo soli i bibera i pomešajte.
Namažite pleh maslacem i ulijte smesu. Pecite na 180 ° C oko 35 minuta. Poslužite toplo. Prijatno!