najbolja ulja italije

Slani paradajz kolač

Slani paradajz kolač

Ovaj sasvim neobičan recept će vas uveriti da je paradajz odličan čak i u slanom kolaču! 


•    400g Mutti Polpe, sitno seckanog italijanskog paradajza
•    1 krompir
•    1 vlašac
•    ½ šargarepe
•    1 lovorov list
•    1 čen belog luka
•    Malo peršuna
•    1 grančica majčine dušice
•    Malo bosiljka
•    4 kašike pavlake
•    2 jaja
•    Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
•    30g maslaca
•    So i biber

Priprema:

Skuvajte krompir, sitno iseckajte šargarepu, peršun i majčinu dušicu i ostavite smesu na stranu.
Fino naseckajte luk i beli luk i stavite ih u tavu sa Carapelli maslinovim uljem i lovorovim listom da se dinstaju na srednje jakoj vatri.
U to dodajte Mutti polpu, seckanu šargarepu, so i biber i kuvajte uz mešanje 15 minuta. 
Kada je gotovo, pomešajte sa kuvanim krumpirom, ulijte smesu u činiju, dodajte pavlaku, jaja, malo bosiljka, malo soli i bibera i pomešajte.
Namažite pleh  maslacem i ulijte smesu. Pecite na 180 ° C oko 35 minuta. Poslužite toplo. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt