najbolja ulja italije

Slana torta sa pirinčem

Slana torta sa pirinčem

Neobična kombinacija pirinča i testa daje ukusan rezultat i sočnu, slanu torticu.

Sastojci:

Za testo:

 

Za fil:

  • 400 gr. Riso Gallo Arborio pirinča (poruči OVDE)
  • 1-2 kesice šafrana
  • 100 grama kuvane pršute iseckane na kocke
  • 100 grama kobasice narezane na kocke
  • 100 grama tvrdog, slanog sira izrezanog na kocke
  • 80 gr. narendanog parmezana
  • 50 gr mleka
  • 3 cela jaja + jedno jaje za premaz
  • malo maslaca
  • so
  • biber
  • peršun

Priprema:

Testo pripremiti od navedenih sastojaka, razvaljati ga na debljinu oko 2 mm i ostaviti u posudi da odstoji oko pola sata. U međuvremenu skuvati pirinač u slanoj vodi al dente. U posudu staviti 3 jaja, šafran, mleko, dodati kockice šunke, kobasice i sira, pa dobro izmešati. Zatim dodati pirinač, parmezan, so, biber, peršun i sve skupa dobro izmešati. Sastojke staviti preko testa u tepsiju, pa zatvoriti ivice testom. Premazati vrh jednim umućenim jajetom, i dodati par listova maslaca. Peći na 180 ºC oko 20-30 min, dok testo ne poprimi zlatno žutu boju. Poslužiti toplo. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt