Sicilijanski prilog od krompira
Idealno kao prilog ili toplo predjelo, vegeterijanci će ga posebno voleti.
Sastojci:
1 kg crvenog krompira
1 glavica crnog luka
1 kašika kapara
100 g Il Capitano zelenih maslina bez koštice
1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera
0,5 dl belog sirćeta
5 kašika Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
so i biber
Priprema:
Oljuštite krompir, operite i isecite ga na kockice. Oljuštite luk, tanko ga isecite i propržite u dubljem tiganju na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte mu kockice krompira i dobro ga pržite sa svih strana 4-5 minuta na jakoj vatri. Zalijte ih sa 1 dl vruće vode, sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu i dinstajte oko desetak minuta.
Dodajte kapar, masline, pa sve pospite smeđim šećerom. Sipajte i sirće, posolite, pobiberite, promešajte i nastavite s kuvanjem na umereno jakoj vatri do pet minuta.