najbolja ulja italije

Sicilijanski Gnocchi

Sicilijanski Gnocchi

Potrebno je:

  • 1kg njoke,
  • 1 patlidžan,
  • 1 mocarela,
  • 300g Mutti Polpa - Paradajz pire,
  • 160ml belog vina,
  • 1 čen belog luka,
  • 4 lista bosiljka,
  • peršun,
  • čili,
  • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje,
  • so

 

Priprema:

 

Očistite patlidžan i isecite na kockice. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i lagano dinstajte patlidžan sa belim lukom, i malo čilija. Kuvajte 20 minuta, uz povremeno mešanje.
Dodajte belo vino i pustite da isparava na tihoj vatri. Zatim dodajte Mutti Polpa - paradajz pire i kuvajte još 10 minuta, zatim dodajte peršun i bosiljak.
U međuvremenu skuvajte njoke u slanoj ključaloj vodi, procedite kada dođu na površinu i dodajte u njih sos. Na kraju, dodajte krupno narendanu mocarelu. Promešajte i služite toplo. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt