Sicilijanski Gnocchi
Potrebno je:
- 1kg njoke,
- 1 patlidžan,
- 1 mocarela,
- 300g Mutti Polpa - Paradajz pire,
- 160ml belog vina,
- 1 čen belog luka,
- 4 lista bosiljka,
- peršun,
- čili,
- Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje,
- so
Priprema:
Očistite patlidžan i isecite na kockice. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i lagano dinstajte patlidžan sa belim lukom, i malo čilija. Kuvajte 20 minuta, uz povremeno mešanje.
Dodajte belo vino i pustite da isparava na tihoj vatri. Zatim dodajte Mutti Polpa - paradajz pire i kuvajte još 10 minuta, zatim dodajte peršun i bosiljak.
U međuvremenu skuvajte njoke u slanoj ključaloj vodi, procedite kada dođu na površinu i dodajte u njih sos. Na kraju, dodajte krupno narendanu mocarelu. Promešajte i služite toplo. Prijatno!