Sicilijanska salata
Jedna od mediteranskih salata kojoj ćete se uvek vraćati.
Sastojci:
300 g rukole
300 g gambora
200 g čeri paradajza
100 g krastavca
1 glavica crvenog luka
1 limun
1 kašika Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja
200 g crnog hleba
1 kašika meda
100 g Pronto maslina
So, biber
Za dresing:
1 kašika belog luka u granulama
1 kašika crnog luka u granulama
1 kašika Azucar Demera smeđeg šećera
2 kašike sušenog origana
1 kašičica sveže mlevenog bibera
1/4 kašičice sušenog timjana
1 kašičica sušenog bosiljka
1 kašičica sušenog peršuna
1 kašičica soli
1 kašika limunovog soka
3 dl Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja
0.5 dl vode
Priprema:
Sve sastojke za dresing sjeditinite i sipajte u bocu u kojoj ćete dresing čuvati.
Gambore obarite na kratko. Paradajz, krastavac i luk isecite na komade. U posudu sjedinite gambore, paradajz i krastavac, masline, iscedite limun i dodajte kašiku meda. Sve sastojke lagano izmešajte.
Hleb isečen na kockice, propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju i pospite bosiljkom. Dodajte u posudu i izmešajte. Na kraju dodajte rukolu i kašiku italijanskog dresinga.