najbolja ulja italije

Sicilijanska salata

Sicilijanska salata

Jedna od mediteranskih salata kojoj ćete se uvek vraćati.

Sastojci:

300 g  rukole

300 g  gambora

200 g  čeri paradajza

100 g  krastavca

1 glavica crvenog luka

1 limun

1 kašika Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja

200 g  crnog hleba

1 kašika meda

100 g Pronto maslina

So, biber

Za dresing:

1 kašika belog luka u granulama

1 kašika crnog luka u granulama

1 kašika Azucar Demera smeđeg šećera

2 kašike sušenog origana

1 kašičica sveže mlevenog bibera

1/4 kašičice sušenog timjana

1 kašičica sušenog bosiljka

1 kašičica sušenog peršuna

1 kašičica soli

1 kašika limunovog soka

3 dl Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 dl Basso aceto balsamico

0.5 dl vode

 

Priprema:

Sve sastojke za dresing sjeditinite i sipajte u bocu u kojoj ćete dresing čuvati.

Gambore obarite na kratko. Paradajz, krastavac i luk isecite na komade. U posudu sjedinite gambore, paradajz i krastavac, masline, iscedite limun i dodajte kašiku meda. Sve sastojke lagano izmešajte.

Hleb isečen na kockice, propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju i pospite bosiljkom. Dodajte u posudu i izmešajte. Na kraju dodajte rukolu i kašiku italijanskog dresinga.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt