Sicilijanska kaponata
Osetite miris juga Italije!
Sastojci:
1 tikvica
1 patlidžan
3 paprike
1 glavica crnog luka
150 Mutti pasata
4 čena belog luka
10 komada Il Capitano zelenih maslina
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
Aceto balsamico sirće
bosiljak
Priprema:
Patlidžan operite, očistite i isecite na kocke. Nakon toga patlidžan stavite u posoljenu vodu na 15 minuta da se gorčina otopi. Tikvice isecite na kockice. U dno posude stavite papir za pečenje, pa rasporedite kocke patlidžana i tikvice. Posolite i prelijte s malo ekstradevičanskog maslinovog ulja. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni dok ne omekšaju. Paprike i luk očistite i isecite na trakice.
Potom ih prodinstajte na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Nakon što omekšaju dodajte pasirani paradajz i beli luk, prethodno očišćen i isečen na tanke kriške. Nakon što sos provri, dodajte tikvice i patlidžan, a zatim i zelene masline. Ostavite da se krčka na slaboj vatri još oko 5-6 minuta, dok se ne pomešaju ukusi.
Prohlađeno jelo začinite s malo balzamiko sirćeta po ukusu i posipite svežim bosiljkom