Sfincione
Sfincione je sicilijansko jelo poljoprivrednika i izgledom podseća na picu, ali to nije i Sicilijanci negoduju kad im se to kaže. Priprema se od proizvoda tog ostrva, kozjeg sira, paradajza, maslina i origana.
Sastojci za testo:
1 kg brašna
70 g kvasca
500 ml mleka
2 jaja
1 kašičica soli
Za fil:
½ kg čeri pardajza
2 čena belog luka
1 glavica crnog luka
7 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
30 crnih maslina
400 g tvrdog kozjeg sira
Priprema:
Iseckajte paradajz, beli luk, crni luk i začinite solju i maslinovim uljem.
Testo zamesite i pustite da nadođe otprilike 40 minuta. Kada se testo diglo napravite otprilike 10 kuglica i od njih napravite pogačice, tanje u sredini, deblje na krajevima.
Pogačice pustite 10 minuta da odmore zatim ih premažite pripremljenom smesom od paradajza.
Pecite na 200 stepeni 30 minuta.