najbolja ulja italije

Sfincione

Sfincione

Sfincione je sicilijansko jelo poljoprivrednika i izgledom podseća na picu, ali to nije i Sicilijanci negoduju kad im se to kaže. Priprema se od proizvoda tog ostrva, kozjeg sira, paradajza, maslina i origana.

Sastojci za testo:

1 kg brašna

70 g kvasca

500 ml mleka

2 jaja

1 kašičica soli

Za fil:

½ kg čeri pardajza

2 čena belog luka

1 glavica crnog luka

7 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

30 crnih maslina

400 g tvrdog kozjeg sira

Priprema:

Iseckajte paradajz, beli luk, crni luk i začinite solju i maslinovim uljem.

Testo zamesite i pustite da nadođe otprilike 40 minuta. Kada se testo diglo napravite otprilike 10 kuglica i od njih napravite pogačice, tanje u sredini, deblje na krajevima.

Pogačice pustite 10 minuta da odmore zatim ih premažite pripremljenom smesom od paradajza.

Pecite na 200 stepeni 30 minuta. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt