najbolja ulja italije

Sezonska salata sa plavim patlidžanom i belim lukom

Sezonska salata sa plavim patlidžanom i belim lukom

Veoma osvežavajuća kombinacija, idelana za obrok u toplim danima.

Sastojci:

3 plava patlidžana

4 čena belog luka

Basso Italijansko vinsko sirće od belog grožđa

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje 

peršunov list

so

Priprema:

Plavi patlidžan operite, oljuštite, isecite na kolutove, posolite i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga patlidžan ocedite od soka. Na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju pržite svaki kolut sa obe strane.

U drugoj posudi pomešajte ekstra devičansko maslinovo ulje, sirće od belog grožđa, iseckani beli luk i peršun. Pržene kolutove patlidžana umačite u marinadu i ređajte u činiju. Na kraju salatu prelijte ostatkom marinade i stavite u frižider da se ohladi. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt