Savršeni prelivi za salate u 9 varijacija!
Nema boljeg, ukusnijeg niti zdravijeg obroka tokom vrelih dana, od salate sa svežim sezonskim povrćem. Zahvaljujući ovim prelivima, vaše salate će dobiti potpuno novu dimenziju ukusa! Posebno je zanimljivo što se neki od njih međusobno nadograđuju, pa vrlo lako možete u istom trenutku pripremiti više različitih, ukusnih preliva. Evo kako da ih napravite:
Uputstvo za pripremu svih preliva:
Izmešati sve sastojke odabrane varijacije u činiji. Neka stoje 10 minuta kako bi se upotpunili ukusi. Zatim ih ponovo dobro izmešajte i prelijte omiljenu salatu.
Osnovni preliv
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
2 kašike bilo kog belog sirćeta
so
crni biber
Italijanski preliv
Kao osnovu koristite osnovni preliv, ali umesto belog crveno sirće.
1/2 kašičice mlevenog belog luka
1/2 kašičice italijanskih začina
1 prstohvat mlevene crvene paprike
Preliv sa slaninicom
Kao osnovu koristite kukuruzno ulje i jabukovo sirće.
1 kašika izmrvljene slanine
1/2 kašičice sitno mlevenog luka
1 prstohvat semena celera (nije obavezno)
1/4 kašičice senfa
1 -3 kašičice Azucar Demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
Preliv sa senfom
Kao osnovu koristite italijanski preliv.
1 kašičica senfa
1 -3 kašičice meda
Kremasti preliv
Kao osnovu koristite osnovni preliv.
2 -3 kašike majoneza ili 2 -3 kašike kisele pavlake
Preliv sa parmezanom
Kao osnovu koristite kremasti preliv.
1 kašika narendanog parmezana
1/8 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
Kremasti preliv sa lukom
Kao osnovu koristite kremasti preliv.
1 čen belog luka, izgnječen
sveže mleveni crni biber
1 prstohvat italijanskih začina
Preliv sa limunom
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
3 kašike soka od limuna
1/2 kašičice origana
1/2 kašičice mlevenog belog luka
Balzamiko preliv
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
1 kašika balzamika (poruči OVDE)
1/2 kašičice mlevenog belog luka
1 prstohvat italijanskih začina
Prijatno!