Savršeni namaz od maslina
Ovaj savršeni namaz od maslina odlično se slaže uz baget hleb, ali može biti korišćen i kao umak za testenine, ili kao dodatak pečenom krompiru. Dopašće se posebno vegetarijancima, ali i svim ljubiteljima mediteranskih ukusa.
Potrebno vam je:
- 2 šoljice zelenih Il Capitano maslina, očišćenih od koštice (poruči OVDE)
- 1 šoljica crnih Il Capitano maslina, očišćenih od koštice (poruči OVDE)
- 1 crvena paprika, propržena i izrezana na komade
- 5 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovo ulja (poruči OVDE)
- 4-5 čena belog luka
- Malo sitno seckanog peršuna
- Malo sitno iseckanog svežeg bosiljka
- 3 kašičice limunovog soka
- 2 kašike kapara
Napomena:
Ako nemate multipraktik, možete usitniti sve sastojke fino i sitno rukom, samo će vam trebati više vremena.
Napomena 2:
Ovaj namaz je jednostavan izbor i za putovanja, jer se lako upakuje u bilo koju činiju sa poklopcem. Takođe se može čuvati nekoliko nedelja u frižideru, dobro zatvoreno. Možete koristiti bilo koje vrste maslina koja vam se sviđaju, ali kombinacija zelenih i crnih nudi lepu mešavinu boja i ravnotežu ukusa između blagog i slanijeg.
Priprema:
Stavite masline, kapare, beli luk i papriku u multipraktik. Seckajte u intervalima od 1 sekunde 10-15 puta. Dodajte začine, sok od limuna i maslinovo ulje. Seckajte još 10 puta. Na kraju, pobrinite se da veličina komada bude tolika da se vide sve boje maslina i paprike. Budite oprezni da ne preterante, jer će se pretvoriti u glatku sivu/smeđu pastu. Prijatno!