najbolja ulja italije

Savršeni namaz od maslina

Savršeni namaz od maslina

Ovaj savršeni namaz od maslina odlično se slaže uz baget hleb, ali može biti korišćen i kao umak za testenine, ili kao dodatak pečenom krompiru. Dopašće se posebno vegetarijancima, ali i svim ljubiteljima mediteranskih ukusa.

Potrebno vam je:

 

Napomena:

Ako nemate multipraktik, možete usitniti sve sastojke fino i sitno rukom, samo će vam trebati više vremena.

Napomena 2:

Ovaj namaz je jednostavan izbor i za putovanja, jer se lako upakuje u bilo koju činiju sa poklopcem. Takođe se može čuvati nekoliko nedelja u frižideru, dobro zatvoreno. Možete koristiti bilo koje vrste maslina koja vam se sviđaju, ali kombinacija zelenih i crnih nudi lepu mešavinu boja i ravnotežu ukusa između blagog i slanijeg.

Priprema:

Stavite masline, kapare, beli luk i papriku u multipraktik. Seckajte u intervalima od 1 sekunde 10-15 puta. Dodajte začine, sok od limuna i maslinovo ulje. Seckajte još 10 puta. Na kraju, pobrinite se da veličina komada bude tolika da se vide sve boje maslina i paprike. Budite oprezni da ne preterante, jer će se pretvoriti u glatku sivu/smeđu pastu. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt