Savršena letnja salata iz Italije
Burrata sir, dinje, pršuta, bosiljak… Da li je potrebno još nešto reći?
Sastojci:
100 g pršute
400 g dinje
200 g burrata sira
100 g cherry paradajza
veza svežeg bosiljka
2 kašike džema od smokava
pola limuna (sok)
1 kašičica tucane paprike
1 kašika meda
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika Basso aceto balzamiko
50 g oraha
50 g ostalih orašastih plodova
Priprema:
Grlijute kratko tanko sečeni pršut u rerni ili na tiganju. Potom pripremite ostatak salate. Izrežite dinju na kockice. Dodajte cherry paradajz i mnogo svežeg bosiljka.
Preliv salate je mešavina Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja, balzamico sirćeta, limuna, meda, džema od smokava i prstohvata flekica crvene paprike. Prelijte ovom mešavinom salatu, dodajte sir, prepržene orahe i različite orašaste plodove, koje grilujete na puteru. Na kraju dodajte hrskavi pršut.