najbolja ulja italije

Šarena salata sa pasuljem

Šarena salata sa pasuljem

Napravite mesta na policama, jer vam donosimo još jedan recept za zimnicu.

Sastojci:

200 g mladog crnog ili šarenog pasulja

300 g luka

10 šargarepa

300 g krastavčića

1 mali celer

1 crvena pparika

1 žuta paprika

3 l Basso italijansko vinsko sirće od crvenog grožđa

1 l vode

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

Povrćće isecite na jednake komade. Posolite i posle pola sata ocedite. U mešavini vode i vinskog sirćeta kratko prokuvajte povrće, dobro ocedite i stavite u tegle. Potom dodajte biber u zrnu. Sirće prokuvajte sa ekstra devičanskim maslinovim uljem, posolite po ukusu, prohladite i sipajte u tegle. Hermetički zatvorite tegle kad se tečnost ohladi.

Ako pasulj nije dovoljno mlad, ostavite ga preko noći da odstoji u sirćetu. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt