Šarena salata sa pasuljem
Napravite mesta na policama, jer vam donosimo još jedan recept za zimnicu.
Sastojci:
200 g mladog crnog ili šarenog pasulja
300 g luka
10 šargarepa
300 g krastavčića
1 mali celer
1 crvena pparika
1 žuta paprika
3 l Basso italijansko vinsko sirće od crvenog grožđa
1 l vode
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Povrćće isecite na jednake komade. Posolite i posle pola sata ocedite. U mešavini vode i vinskog sirćeta kratko prokuvajte povrće, dobro ocedite i stavite u tegle. Potom dodajte biber u zrnu. Sirće prokuvajte sa ekstra devičanskim maslinovim uljem, posolite po ukusu, prohladite i sipajte u tegle. Hermetički zatvorite tegle kad se tečnost ohladi.
Ako pasulj nije dovoljno mlad, ostavite ga preko noći da odstoji u sirćetu.