Šarena salata na italijanski način
Unesite malo inovacija na trpeze za predstojeća slavlja. Na italijanski stil niko neće ostati ravnodušan. Ovu salatu ćete napraviti brzo i jednostavno:
SASTOJCI
- 1 velika glavica luka
- 100 g pečenice iseckane na kockice
- 100 g pančete, iseckane na kockice
- 2 čena belog luka, usitnjena
- 1 zelena paprika, narezana
- 100 g sušenog paradajza, iseckanog
- 12 Olives crnih maslina, bez koštice, iseckanih
- 100 gr Il Capitano šampinjona, narezanih
- 700gr Mutti pelat paradajza, usitnjenog
- ½ šoljice suvog belog vina
- 1 šaka bosiljka,
- 1 kašičica Carapelli maslinovog ulja
- 100 g parmezana, narendanog
- so i biber
- taljatele
Priprema:
Zagrejte ulje u tavi. Dodajte luk, pečenicu, pančetu, beli luk, papriku i šampinjone. Dinstajte 2-3 minuta, zatim dodajte masline, sušeni paradajz i bosiljak. Ulijte vino i smanjite malo temperaturu.
Umiješajte pelat i kuvajte 2 minuta, a potom dodajte taljatele. Završite s parmezanom i poslužite. Prijatno!