najbolja ulja italije

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Teletina kao primo piatto je jedna od čari italijanske kuhinje kojoj ne možete odoleti. Pripremite je sami i otkrijte zašto:

Potrebno je:

•    100 ml Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
•    100 ml slatkog desertnog vina
•    600 g telećih odrezaka
•    100 g tankih listova pršute
•    8 svežih listova žalfije
•    20 g maslaca
•    1 kašičica vegete
•    malo crnog, mlevenog bibera

 

Priprema:

Potrudite se da od pršute i odrezaka uklonite svu suvišnu masnoću. Odreske ulupajte kuhinjskim čekićem između plastičnih folija, tako da ih istanjite što više.
Pospite ih vegetom i biberom samo s jedne strane i stavite na njih list ruzmarina. Svaki odrezak položite na list pršute, tako da pršutom obmotate odreske i sve zajedno pričvrstite čačkalicama.
Na zagrejanom Carapelli maslinovu ulju pecite odreske sa jedne strane oko 4 minuta, a zatim ih okrenite, po pršuti rasporedite maslac i pecite još 4 minuta.
Izvadite ih na topli tanjir, a u činiju za pečenje ulijte vino i kratko prokuvajte. Zatim na odreske prelijte umak od vina, ukrasite listićima žalfije i poslužite uz krokete od krompirovog testa.
 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt