Saltimbocca alla Romana
Teletina kao primo piatto je jedna od čari italijanske kuhinje kojoj ne možete odoleti. Pripremite je sami i otkrijte zašto:
Potrebno je:
• 100 ml Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
• 100 ml slatkog desertnog vina
• 600 g telećih odrezaka
• 100 g tankih listova pršute
• 8 svežih listova žalfije
• 20 g maslaca
• 1 kašičica vegete
• malo crnog, mlevenog bibera
Priprema:
Potrudite se da od pršute i odrezaka uklonite svu suvišnu masnoću. Odreske ulupajte kuhinjskim čekićem između plastičnih folija, tako da ih istanjite što više.
Pospite ih vegetom i biberom samo s jedne strane i stavite na njih list ruzmarina. Svaki odrezak položite na list pršute, tako da pršutom obmotate odreske i sve zajedno pričvrstite čačkalicama.
Na zagrejanom Carapelli maslinovu ulju pecite odreske sa jedne strane oko 4 minuta, a zatim ih okrenite, po pršuti rasporedite maslac i pecite još 4 minuta.
Izvadite ih na topli tanjir, a u činiju za pečenje ulijte vino i kratko prokuvajte. Zatim na odreske prelijte umak od vina, ukrasite listićima žalfije i poslužite uz krokete od krompirovog testa.