Salata sa tikvicama i tunjevinom
Uz malo vremena i truda do zdravog i ukusnog obroka!
Sastojci:
2 komada tikvica
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 pakovanje La Perla tunjevine
1 glavica crvenog luka
1 veza zelene salate
100 g tvrdog sira
1 crvena paprika
1 kašičica seckanog peršuna
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
Preliv:
1 kašičica meda
4 kašičice Basso aćeto balsamiko sirćeta
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
Priprema:
Tikvice operite, očistite, isecite na kolutiće, premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem sa obe strane, posolite, pa izgrilujte na tiganju bez ulja. Isto uradite sa paprikom.
Iseckajte luk na kolutove, a sir na kocke. Na tanjir stavite zelenu salatu, po njoj rasporedite tikvice, sir, peršun, tunjevinu i povrće, prelijte prelivom i dobro promešajte.