Salata sa skušom i šećercem
Plava riba bogata je omega 3 masnim kiselinama, te zbog toga stručnjaci preporučuju češću konzumaciju upravo te ribe. U kombinaciji sa šećercem, prava je letnja delicija!
4-6 osoba
• 400 g Il Capitano fileta skuše u ekstradevičanskom malinovom ulju (poruči OVDE)
• 400 g mladog crvenog pasulja iz konzerve
• 100 g kukuruza šećerca
• 100gr crvene paprike
• 1 glavica ljubičastog luka
• 4 kašičice peršina
• 2 kašičice Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
• 1 dl belog vina
• Malo soli, bibera
• limun
Priprema:
Oprati i naseckati peršun i usitniti luk. Pomešati ih u činiji sa maslinovim uljem.
Skuvati kukuruz u kipućoj vodi oko 5 minuta.
U činiji za salatu pomešati pasulj i kukuruz. Začiniti maslinovim uljem, solju, biberom i iseckanom crvenom paprikom. Dodati malo isceđenog limuna.
Skuše izvaditi iz konzerve, usitniti ih i posuti ih s malo crvene paprike.
Zatim prebaciti na tanjir i politi mešavinom luka, peršuna i maslinovog ulja i dodati pasulj i kukuruz.
Ukrasiti peršunom. Prijatno!