najbolja ulja italije

Salata sa rukolom i parmezanom

Salata sa rukolom i parmezanom

Brza, jednostavna, zdrava, servirana kao u najboljim italijanskim restoranima.

Sastojci za 4 osobe:

2 pakovanja rukole

¼ šolje svežeg korijandera

1 kašičica sveže ceđenog soka od limuna

1 kašičica Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 kašičica Basso aceto balsamico sirćeta

1 kašičica ljuspica suve ljute paprike

prstohvat bibera

¼ šolje parmezana

 

Priprema:

U velikoj činiji za salatu pomešajte rukolu i korijander. Mešavinu začinite sa sokom od limuna, ekstra devičanskim maslinovim uljem i balsamico sirćetom. Pospite ljuspicama paprike i biberom.

Na kraju pospite parmezanom i služite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt