najbolja ulja italije

Salata sa kukuruzom šećercem

Salata sa kukuruzom šećercem

Salata koja se brzo sprema, a još brže pojede.

Sastojci:

425 g Il Capitano kukuruz u zrnu šećerac

100 g čeri paradajza

400 ml kisele pavlake

250 g feta sira

so, origano, pečeni susam

Priprema:

Susam sipajte u tiganj, pa ga propecite na srednje jakoj vatri, dok ne dobije zlatno-žutu boju. Šećerac  kuvajte pet minuta, dobro ga ocedite i ostavite desetak minuta da se malo ohladi.

Čeri isecite na polovine i stavite ih na ubrus da upiju višak vode. Sir isecite na kockice ili ga izmrvite na komade.

U dubljoj posudi sjedinite kiselu pavlaku, feta sir, kukuruz šećerac i pečenu papriku. Salatu posolite, dodajte origano i pečeni susam.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt