Salata od integralnog pirinča sa tunjevinom
20.05.2015.
Potrebno je:
- 4 šolje kuvanog Riso Gallo Blond integrale pirinča
- 2 konzerve La Perla tunjevine
- 4 tvrdo kuvanih jaja
- 2 kisela krastavčića
- Nekoliko Mutti čeri paradajza
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kašika sitno seckanog lista peršuna
- 2 kašike vinskog sirćeta (ili soka od limuna)
- Po želji kukuruz šećerac
- so, mleveni biber
Priprema:
U oceđeni i ohlađeni pirinač dodati sitno seckani list peršuna, usitnjenu tunjevinu oceđenu od ulja, iseckane kockice kiselih krastavaca, komadiće paradajza, seckani crni luk, iseckana jaja i kukuruz šećerac. Posoliti i pobiberiti, zakiseliti i preliti uljem od tunjevine (po potrebi doliti Carapelli maslinovim uljem). Ohladiti i poslužiti. Prijatno!