najbolja ulja italije

Salata od integralnog pirinča sa tunjevinom

Salata od integralnog pirinča sa tunjevinom

Potrebno je:

  • 4 šolje kuvanog Riso Gallo Blond integrale pirinča
  • 2 konzerve La Perla tunjevine
  • 4 tvrdo kuvanih jaja
  • 2 kisela krastavčića
  • Nekoliko Mutti čeri paradajza
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 kašika sitno seckanog lista peršuna
  • 2 kašike vinskog sirćeta (ili soka od limuna)
  • Po želji kukuruz šećerac
  • so, mleveni biber

 

Priprema:


U oceđeni i ohlađeni pirinač dodati sitno seckani list peršuna, usitnjenu tunjevinu oceđenu od ulja, iseckane kockice kiselih krastavaca, komadiće paradajza, seckani crni luk, iseckana jaja i kukuruz šećerac. Posoliti i pobiberiti, zakiseliti i preliti uljem od tunjevine (po potrebi doliti Carapelli maslinovim uljem). Ohladiti i poslužiti. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt