najbolja ulja italije

Salata Dolce Vita

Salata Dolce Vita

Krajnje neobična kombinacija ukusa učiniće ovo leto još zanimljivijim.

Sastojci:

500 g oprane rukole

250 g oprane zelene salate

2 breskve

10 šnita dimljene pršute

manja glavica crvenog luka

Preliv:

80 ml Carepelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

2 kašike Basso balzamiko sirćeta (možete poručiti OVDE)

3 kašike seckanog bosiljka

2 kašike rendanog parmezana

2 kašike tostiranih pinjola

so i biber

Priprema:

U činiji izmešajte ekstra devičansko maslinovo ulje i balzamiko sirće, pa umešajte seckani bosiljak, rendani parmezan i pinjole. Posolite i pobiberite po želji i dobro izmešajte.

Breskve isecite na četvrtine. Rasporedite rukolu i zelenu salatu u četiri porcije, dodajte seckane breskve, podelite pršutu i seckani crveni luk i prelijte pripremljenim sosom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt