Salata Dolce Vita
Krajnje neobična kombinacija ukusa učiniće ovo leto još zanimljivijim.
Sastojci:
500 g oprane rukole
250 g oprane zelene salate
2 breskve
10 šnita dimljene pršute
manja glavica crvenog luka
Preliv:
80 ml Carepelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
2 kašike Basso balzamiko sirćeta (možete poručiti OVDE)
3 kašike seckanog bosiljka
2 kašike rendanog parmezana
2 kašike tostiranih pinjola
so i biber
Priprema:
U činiji izmešajte ekstra devičansko maslinovo ulje i balzamiko sirće, pa umešajte seckani bosiljak, rendani parmezan i pinjole. Posolite i pobiberite po želji i dobro izmešajte.
Breskve isecite na četvrtine. Rasporedite rukolu i zelenu salatu u četiri porcije, dodajte seckane breskve, podelite pršutu i seckani crveni luk i prelijte pripremljenim sosom.