Sadre in saor
Sadre in saor tradicionalno je venecijansko predjelo. Njegov očaravajući slatko-kiseli ukus osvojiće vas na prvi zalogaj.
Sastojci:
500 g Il Capitano sardina
2 glavice crnog luka
1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera
130 ml sirćeta
30 g pinjola
30 g belog suvog grožđa
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE)
brašno
1 kašika soli
Priprema:
Sardine blago uvaljate u brašno i lagano propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Ostavite na ubrusu da ocedi višak masti.
Za pripremu marinade ugrejte oko 40 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja i na njemu propržite crni luk, isečen na fine trakice. Dodajte kašiku smeđeg šećera i mešajte oko 2 minuta. Nakon toga sipajte sirće i čekajte da polovina ispari. Dodajte suvo grožđe i pinjole i sklonite sa vatre.
Poređajte sardele i prelijte ih smesom od luka. Ostavite u frižideru 24 sata pre konzumiranja.