najbolja ulja italije

Rummo spaghetti sa ćufticama u Mutti sosu

Rummo spaghetti sa ćufticama u Mutti sosu

Italijanski specijaliteti spadaju među omiljene, neodoljivi su i raznovrsni, pa tako nikad nećete pogrešiti ako odlučite da pripremite ukusnu večeru za svoje najmilije. Ukusan obrok koji će zasigurno oduševiti vaše ukućane su špageti u sosu sa ćufticama.

Potrebno je za ćuftice: 500g mlevenog mesa

                                         1 jaje

                                         1 glavica crnog luka,sitno iseckanog

                                         2 kašike prezli

                                         2 kašike suvog biljnog začina

                                         1 kašika Carapelli extra devičanskog maslinovog ulja

                                         So, biber

                                         2 kašičice mlevene slatke paprike.

                           Za sos:  500ml Mutti pasiranog paradajza

                                         Čaša vode (ili više, za gustinu po želji)

                                         50ml Carapelli extra devičanskog maslinovog ulja

                                         So, kašika šećera

                                        Rummo spaghetti

Priprema: Sve sastojke za ćuftice pomešati i napraviti male loptice. Sipati 50ml Carapelli maslinovog ulja u tiganj i kad se zagreje sipati Mutti pasirani paradajz. Dodati vode po želji, so i šećer i kad provri, smanjiti na 2.5 i sipati jednu po jednu ćufticu. Krčkati 40 minuta na tihoj vatri. Za to vreme obariti špagete. Po želji, možete ukrasiti IL Capitano maslinama. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt