Rummo spaghetti sa ćufticama u Mutti sosu
Italijanski specijaliteti spadaju među omiljene, neodoljivi su i raznovrsni, pa tako nikad nećete pogrešiti ako odlučite da pripremite ukusnu večeru za svoje najmilije. Ukusan obrok koji će zasigurno oduševiti vaše ukućane su špageti u sosu sa ćufticama.
Potrebno je za ćuftice: 500g mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica crnog luka,sitno iseckanog
2 kašike prezli
2 kašike suvog biljnog začina
1 kašika Carapelli extra devičanskog maslinovog ulja
So, biber
2 kašičice mlevene slatke paprike.
Za sos: 500ml Mutti pasiranog paradajza
Čaša vode (ili više, za gustinu po želji)
50ml Carapelli extra devičanskog maslinovog ulja
So, kašika šećera
Rummo spaghetti
Priprema: Sve sastojke za ćuftice pomešati i napraviti male loptice. Sipati 50ml Carapelli maslinovog ulja u tiganj i kad se zagreje sipati Mutti pasirani paradajz. Dodati vode po želji, so i šećer i kad provri, smanjiti na 2.5 i sipati jednu po jednu ćufticu. Krčkati 40 minuta na tihoj vatri. Za to vreme obariti špagete. Po želji, možete ukrasiti IL Capitano maslinama. Prijatno!