najbolja ulja italije

Rotolo di pizza

Rotolo di pizza

Pizza je planetarno obožavan italijanski specijalitet u bilo kom godišnjem dobu i pravi se u brojnim varijacijama. Recept koji vam predlažemo za danas je alternativni način za uživanje u svim prednostima pizze, ali u drugom obliku! Hrskava korica u suprotnosti je s mekim nadevom od paradajza, mozzarelle i šunke. Ovaj specijalitet je također vrlo ukusan bilo da se služi toplo ili hladno. Idealan je za letnji piknik, ali i za večeru s prijateljima. 

Sastojci za testo:

Za punjenje

za premaz

 

Priprema:

Prvo pravite testo na sledeći način – sipajte vodu u činiju, dodajte so i promešajte viljuškom da se rastopiti, zatim ulijte Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje i promešajte emulziju. U drugu veliku činiju prosijati brašno, pa dodati kvasac, slad, i oko pola smese vode, soli i ulja.

Počnite mesiti rukama. Držite blizu vas malo brašna, a i preostale emulzije, koja će se integrirati u smesi postupno, sve dok ne dođe do željene konzistencije, koja mora biti mekana i elastična (zavisno od brašna koje se koristi, dodajete manje ili više emulzije). Nastavite mesiti na radnoj površini dok ne bude glatko i meko, ali čvrsto testo, od koga ćete formirati lopticu. Ostavite je u činiji i pokrijte plastičnom folijom; Ostavitte da naraste dok ne udvostruči svoj volumen (oko 2-3 sata).

U međuvremenu, pripremite sastojke za preliv. U činiju, sipajte Mutti pasirani pradajz i posolite, dodajte Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje i bosiljak. Iscedite mocarelu, važno je da bude suva.

Nakon isteka vremena za testo, prenesite ga na pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte oklagijom da se formira list sa malo ovalnog oblika promera 38x34 cm. Pospite preko umak, pazeći da ostavite nekoliko centimetara od ivica. Preko nanesite mocarelu, sveži bosiljak, a na kraju listove kuvane šunke.

Premažite ivice testa Carapelli maslinovim uljem , a zatim ih savijajte prema unutra, pa napravite rolnu.
Stavite na pleh koji ste obložili papirom za pečenje.

Premažite površinu Carapelli maslinovim uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada je gotovo, izvadite i pustite da se ohladi najmanje 10 minuta pre rezanja na kriške. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt