najbolja ulja italije

Rosti od krompira i luka sa posiranim jajetom

Rosti od krompira i luka sa posiranim jajetom

Sastojci za 4 porcije:

 

Priprema:

Krompir oprati i kuvati u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Ocediti i ostaviti da se ohladi. Luk oljuštiti i iseći na tanke kolutove. Krompir oljuštiti i grubo izgnječiti i pomešati sa lukom. Masu za rosti posoliti i pobiberiti. Umešati u masu gustin i pinjole. Podeliti na 4 dela. U tiganju zagrejati pola kašike putera i jednu kašiku maslinovog ulja. Jednu porciju mase od krompira staviti u tiganj i poravnati.Na srednjoj temperaturi peći rosti oko 3 minuta dok donja strana bude zlatno žuta, okrenuti, dodati pola kašike putera i peći drugu stranu dok i ona ne postane zlatno žuta. Pečeni rosti staviti u rernu zagrejanu na 60 stepeni na srednju policu. Ispeći još tri rostija i staviti na toplo mesto.
U međuvremenu očistiti i oprati spanać i ostaviti da se osuši.U lonac staviti dovoljno vode sa sirćetom i pustiti da proključa. Jaja razbiti i pažljivo svako staviti u šoljicu. Pažljivo jedno po jedno spuštati u vodu na rešetkastu kašiku i oblikovati kašikom. Posirati jaja oko 5 minuta.

Rosti izvaditi iz rerne, rasporediti na tanjire, dodati spanać i bosiljak, jaja izvaditi iz vode rešetkastom kašikom, ocediti i staviti na rosti. Začiniti solju i biberom,  poprskati  maslinovim uljem i odmah servirati.

Po porciji: 560 kcal/2360 kJ, 37 g ugljenih hidrata, 17 g belančevina,17 g masti.

Vreme za pripremu: 30 minuta
Vreme za izradu: 40 minuta

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt