Rolnice sa spanaćem
Šareni i ukusni zalogaji, omiljeni među stanovništvom Južnog Tirola, pored toga što se brzo pripremaju, ujedno su i veoma zdravi.
Vreme pripreme: 30 min
Recept za 2 osobe
Sastojci:
- 300 g spanaća, skuvanog i iseckanog
- 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 150 ml Mutti passata
- 100 g putera
- 3 jaja
- 1 kašičica rendanog muskatnog oraščića
- 150 g rendanog parmezana
- sveže mleveni biber, so
- 50 ml slatke pavlake
- 60 g brašna
- 100 kuvanog krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
Priprema:
Rolnice – Umutite 100 g putera dok ne postane kremast, dodajući mu jedno po jedno žumance. Dodajte slatku pavlaku, pire krompir, ½ kašiče muskatnog oraščića i so po ukusu.
Posebno umutite belanca sa malo soli dok ne postanu čvrsta i dodajte u prvu smesu, zajedno sa brašnom. Smesu lagano pomešajte kašikom. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite na pleh papir za pečenje i sipajte testo. Ravnomerno rasporedite i pecite 8 – 10 minuta.
Fil - Crni luk sitno iseckajte, a beli luk izgnječite. Na jednoj kašiki Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja blago ih propržite i dodajte spanać. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Pospite preko pečenog testa i urolajte. Rolnice isecite na parčiće 2 cm širine i služite sa Mutti pasiranim paradajzom i parmezanom.