Rolnice sa patlidžanom i piletinom
Brzo se pripremaju, a njihov ukus se dugo pamti…
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
- 600 g pilećih grudi
- Rikota sir
- Mutti pasirani paradajz (poruči OVDE)
- so, biber
Priprema:
Patlidžan operite, osušite i isecite na tanke režnjeve. Potom ih posolite i ostavite pet minuta da puste sok.
Prosušen patlidžan pržite na vrelom ekstra devičanskom maslinovom ulju, pa ostavite na kuhinjskom papiru da se dobro procedi.
Pileće grudi operite i isecite na tanke režnjeve, posolite ih, pobiberite i stavite na režanj patlidžana. Potrebno je urolovati i pričvrstiti ih drvenim čačkalicama. Rolnice stavite u tavu za pečenje, prelijte Mutti pasatom i narendanim rikota siom, pa ih pecite dok meso ne omekša.
Služite ih tople. Prijatno!