Rolnice od plavog patlidžana punjene pirinčem
Nemojte da vas naziv ovog specijaliteta uplaši, veoma jednostavno se priprema.
Sastojci:
2 komada plavog patlidžana
50 g Riso Gallo Arborio pirinča
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 paprika
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
3 kašike sirnog namaza
100 ml belog vina
so, biber po ukusu
neutralna pavlaka po želji
Priprema:
Plavi patlidžan isecite na što tanje kriške, posolite i ostavite da odstoji i pusti vodu. Pirinač skuvajte, a povrće iseckajte na sitne kockice.
Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite crni luk, zatim dodajte beli luk, a kad dobiju staklasti izgled, dodajte papriku. Kada bude dovoljno prodinstano, povrće i pirinač promešajte i dodajte kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja i sirni namaz.
U međuvremenu rernu zagrejte na 200 stepeni. Na prosušene šnite plavog patlidžana stavite spremljeni nadev, uvijte, pričvrstite čačkalicom ili štapićem i poređajte u nauljenu posudu. Rolnice nalijte vinom i pecite oko 15 minuta. Po želji, gotove rolnice možete preliti neutralnom pavlakom.