najbolja ulja italije

Rolnice od plavog patlidžana punjene pirinčem

Rolnice od plavog patlidžana punjene pirinčem

Nemojte da vas naziv ovog specijaliteta uplaši, veoma jednostavno se priprema.

Sastojci:

2 komada plavog patlidžana

50 g Riso Gallo Arborio pirinča

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

1 paprika

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

3 kašike sirnog namaza

100 ml belog vina

so, biber po ukusu

neutralna pavlaka po želji

Priprema:

Plavi patlidžan isecite na što tanje kriške, posolite i ostavite da odstoji i pusti vodu. Pirinač skuvajte, a povrće iseckajte na sitne kockice.

Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite crni luk, zatim dodajte beli luk, a kad dobiju staklasti izgled, dodajte papriku. Kada bude dovoljno prodinstano, povrće i pirinač promešajte i dodajte kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja i sirni namaz.

U međuvremenu rernu zagrejte na 200 stepeni. Na prosušene šnite plavog patlidžana stavite spremljeni nadev, uvijte, pričvrstite čačkalicom ili štapićem i poređajte u nauljenu posudu. Rolnice nalijte vinom i pecite oko 15 minuta. Po želji, gotove rolnice možete preliti neutralnom pavlakom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt