Rolnice od patlidžana
Nalik poznatom italijanskom jelu Melanzane alla Parmigiana, ovaj specijalitet ima svoje čari.
Sastojci:
2 plava patlidžana, isečena na uzdužne slajseve
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
500 g spanaća
250 g sira rikote
malo narendanog muskatnog oraščića
350 ml Mutti pasirani paradajz
4 kašike hlebnih mrvica
4 kašike parmezana
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Premažite obe strane slajseva patlidžana ekstra devičanskim maslinovim uljem i položite ga na papir za pečenje. Pecite oko 20 minuta, po 10 minuta svaku stranu.
U međuvremenu, spanać prokuvajte. Ostavite da se ohladi i ocedite višak vode. Pomešajte sa rikotom, muskatnim oraščićem i začinima po želji.
U sredinu svake kriške patlidžana stavite kašiku mešavine spanaća i rikote, napravite rolnicu. Prelijte sosom od paradajza, pospite hlebnim mrvicama i parmezanom i pecite oko 20-25 min.