najbolja ulja italije

Rižoto sa plavim patlidžanom

Rižoto sa plavim patlidžanom

Iskoristite sezonu patlidžana koja još traje i napravite ovaj ukusni obrok.

Potrebno je:

·        350 gr Riso Gallo risotti pirinča (poruči OVDE)

·        2 manja patlidžana,

·        80 gr pančete,

·        1 manji praziluk,

·        1 lit bujona od povrća,

·        40 gr rendanog parmezana,

·        nekoliko svežih listića bosiljka,

·        2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)

·        so

 

Priprema:

Isecite patlidžan na kockice, praziluk na kolutiće i slaninu na kockice. Na ulju pržite najpre praziluk, potom dodajte patlidžan i na kraju slaninu. Nije potrebno pržiti duže od 10 min. Dodajte rižu i pržite je sa povrćem minut-dva, pa dodajte jednu kutlaču supe. Kad riža upije tečnost (ali pazite da ne ostane potpuno suva), dodajte još supe. Nastavite sa istim postupkom sve dok riža ne bude kuvana ili oko 18 min. Isključite, dodajte sir, promešajte i poslužite. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt