Rižoto sa morskim plodovima
Za današnji ručak odaberite rižoto sa morskim plodovima.
Sastojci:
200 g Riso Gallo Arborio pirinča
1 šargarepa
200 g gotovih morskih plodova
1 glavica crnog luka
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
so, biber
peršunov list
3 čena belog luka
100 ml belog vina
Priprema:
Pirinač dobro operite i stavite da se kuva u malo vode oko četiri do pet minuta, dok voda ispari. Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite sitno naseckan crni luk, pa dodajte šargarepu. Kad se sve malo prodinsta, dodajte morske plodove, belo vino i izgnječen beli luk i sve prodinstajte još 15 minuta. Na kraju dodajte začin, biber, so i naseckan peršunov list. U tako spremljene morske plodove dodajte spreman pirinač i sve lagano izmešajte, poklopite i ostavite oko 15 minuta da pirinač upije aromu.