Rižoto sa lisičarkama
Savršeno kremasti italijanski rižoto sa lisičarkama uz dodatak parmezana i putera.
Sastojci:
300 g lisičarki
manji crni luk
3-4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
250 g Riso Gallo Arborio pirinča
1dl belog vina
7-8 dl povrćnog bujona
3 kašike narendanog parmezana
15 g putera
so, biber
Sastojci:
Očistite lisičarke i isecite ih na krupne komade. Na ekstra devičanskom maslinovom ulju kratko propržite sitno seckan luk. Smanjite vatru, dodajte pirinač i na kratko ga prodinstajte, dok ne postane staklast. Dodajte belo vino sobne temperature i mešajte dok voda ne ispari.
Dodajte za jednu kutlaču proključalog bujona i povremeno promešajte dok pirinač ne upije vodu. Nastavite postupak dok se pirinač ne skuva.
U međuvremenu u tiganju propržite lisičarke na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Posolite ih, dodajte kašiku-dve bujona i poklopite. Povremeno promešajte i tako ih dinstajte dok ne budu skoro gotove.
Dodajte ih pirinču kad bude pri samom kraju kuvanja, potom dodajte parmezan i puter, malo bibera i soli po ukusu. Poklopite i ostavite pet minuta.