najbolja ulja italije

Rižoto sa limunom

Rižoto sa limunom

Ovo lagano jelo se brzo sprema, a veoma je ukusno.

Sastojci:

350 g Riso Gallo Arborio pirinča

2 praziluka

1 limun

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

komadić maslaca

2 kašike parmezana

1 kašika sira

bujon od povrća

Priprema:

Na maslinovom ulju i maslacu propržite tanko narezani praziluk. Dodajte pirinač i mešajte dok ne postane staklast. Dodajte sok od jednog limuna, a kad upije, nastavite da kuvate pirinač stalno mešajući i polako dodajući bujon.

Kada je pirinač kuvan dodajte koricu limuna, sir i parmezan. Poklopite i pustite da odstoji par minuta. Poslužite toplo.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt