Rižoto s bundevom i ruzmarinom
Ne kaže se bez razloga da je rižoto najlepše jelo na svetu. Oprobajte se u ovom kulinarskom izazovu i bićete višestruko nagrađeni.
Sastojci:
3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
100 g maslaca
1 veći crveni luk
300 g Risso Galo Arborio
300 g pirea od bundeve
100 ml belog vina
malo parmezana
grančica ruzmarina
so, ostali začini po želji
½ l govećeg bujona
Priprema:
Bundevu očistite, narežite na kockice te ju ispecite u rerni dok ne omekša, a zatim od nje napravite pire. Pripremite bujon.
Na maslacu i ekstra devičanskog maslinovom ulju dinstajte luk dok ne omekša. Kada luk omekša dodajte pirinač pa dodajte pola bujona i prokuvajte. Kako tečnost bude isparavala, dodajte temeljac, te nakon pola sata i pire. Zatim dodajte ruzmarin i vino ali tek kada se upije sva tečnost. Kuvajte još 15 minuta dok pirinač ne omekša, izvadite grančicu ruzmarina, dodajte još malo maslaca i malo parmezana pa poslužite.