najbolja ulja italije

Rižoto s bundevom i ruzmarinom

Rižoto s bundevom i ruzmarinom

Ne kaže se bez razloga da je rižoto najlepše jelo na svetu. Oprobajte se u ovom kulinarskom izazovu i bićete višestruko nagrađeni.

Sastojci:

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

100 g maslaca

1 veći crveni luk

300 g Risso Galo Arborio

300 g pirea od bundeve

100 ml belog vina

malo parmezana

grančica ruzmarina

so, ostali začini po želji

½ l govećeg bujona

Priprema:

Bundevu očistite, narežite na kockice te ju ispecite u rerni dok ne omekša, a zatim od nje napravite pire. Pripremite bujon.

Na maslacu i ekstra devičanskog maslinovom ulju dinstajte luk dok ne omekša. Kada luk omekša dodajte pirinač pa dodajte pola bujona i prokuvajte. Kako tečnost bude isparavala, dodajte temeljac, te nakon pola sata i pire. Zatim dodajte ruzmarin i vino ali tek kada se upije sva tečnost. Kuvajte još 15 minuta dok pirinač ne omekša, izvadite grančicu ruzmarina, dodajte još malo maslaca i malo parmezana pa poslužite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt