Riso Gallo pirinčani kroketi
Pirinač je izuzetno zdrava namirnica, neizostavan sastojak izbalansirane ishrane. Predlažemo vam slanu kombinaciju sa pirinčem kojom ćete biti oduševljeni.
Sastojci:
400 g Riso Gallo Arborio pirinča
25 g maslaca
2 jajeta
parmezan
1 šnita šunke
1 šnita kačkavalja
80 ml povrćnog bujona
prezle, so, biber, brašno
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
Priprema:
Na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte pirinač i pržite ga nekoliko minuta mešajući drvenom varjačom. Sipajte provreli povrćni bujon i kuvajte dok ga pirinač ne upije. Potom dodajte malo rendanog parmezana, so i biber. Preručite pirinač na tacnu da se ohladi. Narendajte šunku i kačkavalj, pa ih sastavite s ohlađenim pirinčem i prethodno umućenim jednim jajetom. Od smese pravite loptice, uvaljajte ih u brašno, umućeno jaje, pa u prezle. Pržite ih na vrelom maslinovom ulju stralno okrećući da ravnomermo porumene sa svih strana.