Riso Gallo pirinač sa povrćem
Pirinač je oduvek važio za najzdraviju žitaricu, a osim toga i za najukusniju. Sa ovom žitaricom možete da eksperimentišete i pripremate po vašoj želji i želji vaših ukućana. Zdrav i brz obrok na vašem stolu, za sve koji nemaju puno vremena za pripremu je Riso Gallo pirinač sa povrćem.
Potrebno je: Šolja Riso Gallo pirinča
1 šargarepa
3 kom Mutti pelata
Veća glavica crnog luka (ili crvenog)
4 čena belog luka
70ml Carapelli extra virgine maslinovog ulja
Nekoliko pečuraka
Fileti crvene paprike
So i biber
Ruzmarin za dekoraciju
Priprema: Pirinač oprati i iscediti. Upržiti naseckani luk i beli luk. Dodati pirinač i promešati dok se ne uprži i dodati iseckani Mutti pelat. Doliti 3 šolje vruće vode i kuvati pirinač dok ne upije tečnost. Na kraju začiniti po ukusu. Staviti poklopac na pirinač da omekša pre serviranja. Pečurke propržiti na ulju, papriku i šargarepu iseckati i servirati sa pirinčem. Dekorisati ruzmarinom.