najbolja ulja italije

Riba sa gremolatom

Riba sa gremolatom

Neka ovo bude predlog ručka za dane vikenda koji dolaze.

Sastojci: 

500 g ribe po izboru

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 glavica luka

3 čena belog luka

malo ljute papričice

400 g Mutti pelat  

½ šoljice belog suvog vina

½ šolje Rummo paste

1 šolja vode

kašičica gremolata začina

 

Priprema:

U šerpi ugrejte ekstra devičansko maslinovo ulje, dodajte seckani luk i lagano prodinstajte. Zatim dodajte usitnjen beli luk i malo ljute papričice. Propržite malo pa dodajte pelat i vino. Kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

Zatim dodajte  testeninu i 1 šolju vode. Kuvajte na nižoj temperaturi da bi se testenina fino skuvana. Nakon pet minuta dodajte ribu posutu gremolatom i kuvajte na istoj temperaturi još 10-ak minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt