Riba sa gremolatom
Neka ovo bude predlog ručka za dane vikenda koji dolaze.
Sastojci:
500 g ribe po izboru
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 glavica luka
3 čena belog luka
malo ljute papričice
400 g Mutti pelat
½ šoljice belog suvog vina
½ šolje Rummo paste
1 šolja vode
kašičica gremolata začina
Priprema:
U šerpi ugrejte ekstra devičansko maslinovo ulje, dodajte seckani luk i lagano prodinstajte. Zatim dodajte usitnjen beli luk i malo ljute papričice. Propržite malo pa dodajte pelat i vino. Kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
Zatim dodajte testeninu i 1 šolju vode. Kuvajte na nižoj temperaturi da bi se testenina fino skuvana. Nakon pet minuta dodajte ribu posutu gremolatom i kuvajte na istoj temperaturi još 10-ak minuta.