najbolja ulja italije

Riba na Mutti način

Riba na Mutti način

Na ovaj praznični dan, verujemo da imate slobodnog vremena da pripremite obrok iz snova. Riba sa Mutti-jem upravo je jedno od takvih jela.

Recept za 4 osobe

Sastojci:

Za prilog od pirinča

400 g Riso Gallo Arborio pirinča

4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 glavice crnog

2 čena belog luka

1 kašika ljute paprika

½ kašičice kima

½ kašičice mlevenog korijandera

750 ml bujona od povrća

4 kašike seckanog peršuna

500 g kuvanog crvenog pasulja (iz konzerve)

 

Za ribe u sosu

4 fileta bele ribe

80 ml Mutti passata u briku

6 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 glavica crnog luka

2 kašike soka od limete

prstohvat ljute paprika

4 kašike seckanog peršuna

so i biber

 

Priprema:

U većoj šerpi izdinstajte dve glavice sitno seckanog crnog luka i četiri kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, umešajte beli luk, ljutu papriku, korijander i kim, pa dinstajte još minut, neprestano mešajući. Dodajte pirinač, supu, seckani peršun i pasulj. Posolite i pobiberite i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta, dok pirinač ne upije supu. Ostavite da se prohladi i promešajte viljuškom.

U međuvremenu, u većem tiganju pomešajte pasirani paradajz, glavicu sitno seckanog crnog luka, šest kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja, sok od limete, prstohvat ljute paprike i kuvajte na umerenoj temperaturi. Posle 20 minuta dodajte seckani peršun i riblje filete, posolite i pobiberite, poklopite i kuvajte još 10 minuta. Pirinač i ribu servirajte u odvojenim činijama. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt