Riba na Mutti način
Na ovaj praznični dan, verujemo da imate slobodnog vremena da pripremite obrok iz snova. Riba sa Mutti-jem upravo je jedno od takvih jela.
Recept za 4 osobe
Sastojci:
Za prilog od pirinča
400 g Riso Gallo Arborio pirinča
4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 glavice crnog
2 čena belog luka
1 kašika ljute paprika
½ kašičice kima
½ kašičice mlevenog korijandera
750 ml bujona od povrća
4 kašike seckanog peršuna
500 g kuvanog crvenog pasulja (iz konzerve)
Za ribe u sosu
4 fileta bele ribe
80 ml Mutti passata u briku
6 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
2 kašike soka od limete
prstohvat ljute paprika
4 kašike seckanog peršuna
so i biber
Priprema:
U većoj šerpi izdinstajte dve glavice sitno seckanog crnog luka i četiri kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, umešajte beli luk, ljutu papriku, korijander i kim, pa dinstajte još minut, neprestano mešajući. Dodajte pirinač, supu, seckani peršun i pasulj. Posolite i pobiberite i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta, dok pirinač ne upije supu. Ostavite da se prohladi i promešajte viljuškom.
U međuvremenu, u većem tiganju pomešajte pasirani paradajz, glavicu sitno seckanog crnog luka, šest kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja, sok od limete, prstohvat ljute paprike i kuvajte na umerenoj temperaturi. Posle 20 minuta dodajte seckani peršun i riblje filete, posolite i pobiberite, poklopite i kuvajte još 10 minuta. Pirinač i ribu servirajte u odvojenim činijama.