Ravioli punjeni salatom od krompira
Južni Tirol ima mnogo čime da se ponosi, a bogata kuhinja je jedna od stvari na koje su posebno ponosni. Pustite na trenutak dašak Italije u svoj dom i obradujte najmilije ovim posebnim jelom.
Priprema:
Vreme pripreme 30 min
Recept za 4 osobe
Sastojci:
- 250 g brašna
- 3 jaja
- so po ukusu
- 200 ng krompira u ljusci, skuvanog dan pre
- ½ glavice crnog luka
- 1 praziluk
- 1 kašika Basso aceto balsamico sirćeta
- 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- ½ kašičice senfa
- 200 ml neutralne pavlake
- 100 g parmezana
- začinsko bilje po izboru
Priprema:
Umesite testo i ostavite da odstoji sat vremena. Oljuštite krompir, isecite ga na rezanca i pomešajte sa ostalim sastojcima. Testo razvucite, isecite ga u obliku pravougaonika, napunite salatom od krompira, premažite ulupanim jajima i ivice spojite čvrsto. Kuvajte ravioli u slanoj ključaloj vodi oko pet minuta. Služite sa neutralnom pavlakom u kombinaciji sa parmezanom i svežim začinskim biljem.