najbolja ulja italije

Ravioli punjeni povrćem

Ravioli punjeni povrćem

Za sve ljubitelje testenina i laganih jela, italijanski ravioli punjeni povrćem odličan su predlog.

Recept za 4 osobe

 

Sastojci:

Za testo:

  • 300 g brašna
  • 3 jaja
  • vode po potrebi
  • malo soli

 

Za nadev:

 

Priprema:

Umesite testo od brašna, jaja, vode i malo soli. Obložite ga providnom folijom i ostavite ga da odstoji. Povrće naseckajte na sitnije komade i propržite ga na ekstra devičanskom maslinovom ulju oko 10 minuta. Prvo pržite korenasto povrće, pa zatim dodajte kelj, majoran, sir, so i biber.  

Testo razvijte ručno ili mašinom, secite na pravougaonike, punite nadevom i preklopite, vodeći računa da se ivice lepo slepe.   

U lonac sa vodom dodajte so i kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja. Kad voda proključa, ubacite raviole i kuvajte oko četiri minuta.

U drugoj posudi otopite puter, pa dodajte žalfiju. Skuvane raviole sipajte u ovu smesu, lagano promešajte i servirajte.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt