Ravioli punjeni povrćem
Za sve ljubitelje testenina i laganih jela, italijanski ravioli punjeni povrćem odličan su predlog.
Recept za 4 osobe
Sastojci:
Za testo:
- 300 g brašna
- 3 jaja
- vode po potrebi
- malo soli
Za nadev:
- 200 g kelja
- 1 manja šargarepa
- 1 prut celera
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica majorana
- 100 g sira gaude
- 50 g putera
- sveža ili sušena žalfija
- 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Umesite testo od brašna, jaja, vode i malo soli. Obložite ga providnom folijom i ostavite ga da odstoji. Povrće naseckajte na sitnije komade i propržite ga na ekstra devičanskom maslinovom ulju oko 10 minuta. Prvo pržite korenasto povrće, pa zatim dodajte kelj, majoran, sir, so i biber.
Testo razvijte ručno ili mašinom, secite na pravougaonike, punite nadevom i preklopite, vodeći računa da se ivice lepo slepe.
U lonac sa vodom dodajte so i kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja. Kad voda proključa, ubacite raviole i kuvajte oko četiri minuta.
U drugoj posudi otopite puter, pa dodajte žalfiju. Skuvane raviole sipajte u ovu smesu, lagano promešajte i servirajte.