najbolja ulja italije

Ragu taljatele

Ragu taljatele

Sastojci:


•    1 konzerva Mutti pelata
•    400 g taljatela
•    300 g mlevenog junećeg mesa
•    2-3 dl biljne supe
•    4 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
•    1/2 čaše crnog vina
•    1 glavica crnog luka
•    1 čen belog luka
•    1 veća šargarepa
•    stabljike zelenog celera
•    so, biber, listovi bosiljka
•    parmezan


Priprema:


Skuvati ragu (potrebno je nekoliko sati). Sitno iseckani crni luk, šargarepu i celer propržiti na maslinovom ulju dok ne postane staklasto, pa dodati meso i pržiti sve zajedno, mešajuči  još nekoliko minuta. Naliti vinom i mešati dok vino ne ispari. Zatim naliti supom, pobiberiti, zatvoriti lonac i kuvati najmanje pola sata. Voditi računa da ne zagori.
Otvoriti lonac, dodati paradajz, soli ako je potrebno i propasiran čen belog luka. Zatvoriti lonac i kuvati još najmanje pola sata. U gotov ragu dodati listove svežeg bosiljka. Ragu mora da bude skuvan tako da se komadići mesa pod pritiskom kašike raspadaju.
Skuvati taljatele u 5l slane vode, procediti i izmešati sa raguom. Služiti obilno posuto rendanim sirom parmezanom. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt