Ragu taljatele
Sastojci:
• 1 konzerva Mutti pelata
• 400 g taljatela
• 300 g mlevenog junećeg mesa
• 2-3 dl biljne supe
• 4 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja
• 1/2 čaše crnog vina
• 1 glavica crnog luka
• 1 čen belog luka
• 1 veća šargarepa
• stabljike zelenog celera
• so, biber, listovi bosiljka
• parmezan
Priprema:
Skuvati ragu (potrebno je nekoliko sati). Sitno iseckani crni luk, šargarepu i celer propržiti na maslinovom ulju dok ne postane staklasto, pa dodati meso i pržiti sve zajedno, mešajuči još nekoliko minuta. Naliti vinom i mešati dok vino ne ispari. Zatim naliti supom, pobiberiti, zatvoriti lonac i kuvati najmanje pola sata. Voditi računa da ne zagori.
Otvoriti lonac, dodati paradajz, soli ako je potrebno i propasiran čen belog luka. Zatvoriti lonac i kuvati još najmanje pola sata. U gotov ragu dodati listove svežeg bosiljka. Ragu mora da bude skuvan tako da se komadići mesa pod pritiskom kašike raspadaju.
Skuvati taljatele u 5l slane vode, procediti i izmešati sa raguom. Služiti obilno posuto rendanim sirom parmezanom. Prijatno!