najbolja ulja italije

Punjene tikvice

Punjene tikvice

Sastojci:

•    500 ml Mutti pasate
•    Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje
•    60 gr Riso Gallo Arborio pirinča
•    4 tikvice
•    500gr junećeg mlevenog mesa
•    1 jaje
•    1 glavica crvenog luka
•    2 kašike iseckanog peršuna
•    1 kašika iseckane mirođije
•    So
•    Biber
•    juneći bujon
•    1 čen belog luka

 

Priprema:

Svaku tikvicu, pretodno opranu i sa izrezanim krajevima prerezati na pola. Pažljivo izdubiti svaku tikvicu, tako da se ne probuši kora. Očišćene tikvice ostavite 10 minuta u slanoj vodi.

U tiganju zagrejte Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje. Dodajte iseckani crveni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso i propržite nekoliko minuta. Na kraju, dodajte Riso Gallo pirinač i propržite još nekoliko minuta. Sklonite sa izvora toplote, i ostavite da se malo ohladi.
Masi mesa i pirinča dodajte jedno umućeno jaje i mešajte dok se masa ne izjednači. Zatim dodajte iseckani beli luk i peršun, mirođiju, kao i so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Ovom masom za nadev ispunite sve tikvice.

Sud za pečenje podmažite sa Carapelli ekstradevičanskim maslinovim uljem. Naređajte punjene tikvice. Dodajte oko 2 dl junećeg bujona. Tikvice prelijte Mutti pasatom.
Peći u rerni na nižoj temperaturi (oko 150 C), oko 1 sat i 15 minuta. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt