Punjene tikvice
Sastojci:
• 500 ml Mutti pasate
• Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje
• 60 gr Riso Gallo Arborio pirinča
• 4 tikvice
• 500gr junećeg mlevenog mesa
• 1 jaje
• 1 glavica crvenog luka
• 2 kašike iseckanog peršuna
• 1 kašika iseckane mirođije
• So
• Biber
• juneći bujon
• 1 čen belog luka
Priprema:
Svaku tikvicu, pretodno opranu i sa izrezanim krajevima prerezati na pola. Pažljivo izdubiti svaku tikvicu, tako da se ne probuši kora. Očišćene tikvice ostavite 10 minuta u slanoj vodi.
U tiganju zagrejte Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje. Dodajte iseckani crveni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso i propržite nekoliko minuta. Na kraju, dodajte Riso Gallo pirinač i propržite još nekoliko minuta. Sklonite sa izvora toplote, i ostavite da se malo ohladi.
Masi mesa i pirinča dodajte jedno umućeno jaje i mešajte dok se masa ne izjednači. Zatim dodajte iseckani beli luk i peršun, mirođiju, kao i so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Ovom masom za nadev ispunite sve tikvice.
Sud za pečenje podmažite sa Carapelli ekstradevičanskim maslinovim uljem. Naređajte punjene tikvice. Dodajte oko 2 dl junećeg bujona. Tikvice prelijte Mutti pasatom.
Peći u rerni na nižoj temperaturi (oko 150 C), oko 1 sat i 15 minuta. Prijatno!