najbolja ulja italije

Punjene paprike na mediteranski način

Punjene paprike na mediteranski način

Postoji nekoliko načina kako možete napuniti paprike, bilo da je to s mesom, sirom ili pirinčem. Pogledajte kako to Italijani rade.

Vreme pripreme: 45 minuta

Recept za 4 osobe

Sastojci:

  • 8 malih paprika babure
  • 250 g feta sira
  • 2 kašike rikota sira
  • 1/2 kašičice mlevene paprika (može i ljute po želji)
  • 1/2 kašičice nane
  • 100 g Mutti polpa paradajza
  • so, biber
  • 2 kašike seckanih maslina
  • 1 puna kašika seckanog peršuna
  • 100 g Riso Gallo Arborio pirinča

 

Priprema:

Babure oprati i očistiti od peteljki i semenki. U veću činiju staviti izmrvljenu fetu, rikotu, polpa paradajz, mlevenu papriku, prethodno skuvan pirinač, masline, peršun i začine po ukusu i sve dobro sjediniti.

Puniti paprike sa smesom. Vatrostalnu posudu podmazati sa uljem, naređati napunjene paprike i preliti paprike sa 3-4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko pola sata ili dok paprike ne porumene.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt