Prolećno varivo sa patlidžanom
Idealan recept za one koje žele ukusno jelo u najboljoj kombinaciji povrća i mesa.
Sastojci:
100 suvih šljiva
2 mlada luka
500 g junetine
2 patlidžana
500 ml Mutti paradajz sosa
50 g Il Capitano crnih maslina
¼ kašičice muskatnog oraščića
3 paprike babure
2 mlade tikvice
2 kašike maslaca
¼ kašičice kajdžuna
nekoliko zrna bibera
so
Priprema:
U većoj šerpi i na srednjoj temperaturi otopite maslac.
Mladi luk dobro operite, pa zatim isecite na kolutiće. Prodinstajte luk na maslacu, dodajte muskatni oraščić, kajdžun, so i biber. Ostavite da se arome sjedine koji minut, pa dodajte sitno seckanu junetinu. Dolijte jednu čašu vode, promešajte, poklopite i ostavite da se dinsta oko sat vremena uz povremeno dodavanje vode.
Nakon što meso sasvim omekša, dodajte seckane suve šljive bez koštica, crne masline, iseckane tikvice i patlidžan i paprike i sve prelijte paradajz sosom.
Kuvajte još 15 minuta, sklonite sa vatre i služite toplo.