najbolja ulja italije

Prolećne Rummo špagete sa školjkama

Prolećne Rummo špagete sa školjkama

Želite vašim ukućanima da pripremite zdrav i ukusan obrok, a da ipak bude nešto neobično i nesvakidašnje? Za sve koji ne vole puno vremena da provode u kuhinji, a vole egzotične ukuse, savršen ručak će biti Rummo špagete sa školjkama.

Potrebno je: 500gr zamrznutih školjki

                       350gr Rummo špageta

                       Svež peršun, beli luk, so, biber

                       1 šoljica belog vina

                       Pesto sos – 2 do 3 kašičice

                       Il Capitano masline po želji

Priprema: Skuvati špagete u sopstvenoj vodi. Propržiti beli luk u malo ulja. Dodajte školjke i belo vino. Dodati masline i pesto sos. Ostaviti da se krčka dok se sos ne zgusne. Začiniti po želji. Ocediti špagete i dodati ih sosu. Neka ostanu još dva – tri minuta na ringli, maksimum pa skloniti. Pri serviranju poslužite špagete, pospane sitno iseckanim peršunom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt